Skip to main content
Bokmärk denna sidaLadda ner denna sida som PDFSkriv utAGA LinkedInAGA Youtube kanal
 

Gasol är en färglös, icke giftig men något anestetisk (bedövande) gas som huvudsakligen produceras vid raffinering av råolja och vid nedbrytning av andra petroleumprodukter.

Gasol kan förvaras i flytande form under sitt eget ångtryck, som endast är 7 bar i rumstemperatur. Kommersiell gasol för industriella tillämpningar innehåller ofta en liten del butan.

Gasol har ett högre värmevärde per kg gas än acetylen, men genererar en lägre andel av denna värme i den primära flamman. Flamtemperaturen är lägre, och syrekravet cirka fyra gånger högre än för acetylen.

Gasol är explosivt vid förekomst av luft vid koncentrationer mellan 2,2 % och 9,5 %. Den är tätare än luft, vilket betyder att läckande gas sjunker ner mot golvet, ersätter luften och ökar risken för explosion eller kvävning.

Med en profilskärande maskin ger oxy-gasol snabba, rena snitt på en tjock platta, enkel förbränning och bärbarhet med rena brinnegenskaper och ett högt värmevärde är några av gasolens fördelar.

I kombination med syre eller luft, används gasol i stor utsträckning inom industrin. Exempel på tillämpningar är:

  • Flamvärmning

  • Lödning och skärning

  • Förvärmning av komponenter

  • Krymppassningstillämpningar

  • Uppvärmning av utrymmen

Gasol passar utmärkt till matlagning, gillning, terassvärmare och i husvagnar. Läs mer om gasol till konsumenter på www.myaga.se


Kontakta oss

Om du har frågor eller vill köpa våra produkter maila oss.

Klicka här

AGA konsumentprodukter


 MyAGA.se

Agasol consumer products 212x90

AGA försäljningsställen


 Hitta ditt närmaste

AGA dealer finder 212x90


tracking