Skip to main content
Bokmärk denna sidaLadda ner denna sida som PDFSkriv utAGA LinkedInAGA Youtube kanal
 

Gasol är en ideal och effektiv energikälla; gasollågan sotar inte och producerar inte heller svavel-, tungmetalls- eller giftutsläpp. Brinnande gasol utsöndrar huvudsakligen endast koldioxid och vattenånga, med andra ord samma ämnen som människans utandning består av.

Gasolens verkningsgrad är hög eftersom ren förbränning möjliggör användning av direktförbränningsapplikationer. I sådana fall leds gasolen direkt till utrymmet som ska värmas upp och ingen värmeväxlare behövs. Dessutom är det enkelt att justera gasollågan.

  • Industriellt används gasol på många olika sätt i diverse uppvärmnings- och produktionsprocesser, t ex vid produktion av glas, stål och keramik. Gasol används också vid smältning, glödgning, lösning, normalisering och lödning.

  • Byggen använder gasol för uppvärmning och torkning av utrymmen, för takarbeten och för att härda betong.

  • I truckar, ishallarnas nedkylningsmaskiner, städmaskiner och i andra fordon som används inomhus är gasol ett populärt bränsle tack vare den rena förbränningen.

  • I växthus används gasol för produktion av värme och koldioxid för att påskynda plantornas växt samt öka skörden.

  • I matlagning gör gasolens höga värmevärde samt den snabba och smidiga värmejusteringen den till ett favoritbränsle för både professionella och amatörkockar.

AGAs gasol finns tillgänglig i aluminium-, komposit- och stålflaskor. Mer information om flaskstorlekarna hittar du i bilagan. Bekanta dig också med säkerhetsdatabladet på sidan om Säkerhet, hälsa och miljö.

Söker du mer information om gasol riktat till konsumenter? På MyAGA.se finns många bra tips angående användning av gasol vare sig det gäller grillning, matlagning, uppvärmning eller husvagnar. Här hittar du också kontaktuppgifter till våra återförsäljare.


Kontakta oss

Om du har frågor eller vill köpa våra produkter maila oss.

Klicka här

AGA konsumentprodukter


 MyAGA.se

MyAGA teaser SE

AGA försäljningsställen


 Hitta ditt närmaste

AGA dealer finder 212x90


tracking