transparant gif
popup arrow pop connector1 pop connector2 pop connector3

AGA Gas AB
Agavägen 54
181 39 Lidingö
Sverige

Tel. +46 8 706 95 00
Fax
E-mail: info@se.aga.com
Normal text  Större text  Extra stor text

Helium till ballonger

Helium används till mycket: till svetsning, till dykning, i laboratorier – och självklart till ballonger! Ballonger kan ha nästan vilken form, färg och storlek som helst.

Att köpa helium från AGA är enkelt. Våra industridistributörer finns över hela landet, från norr till söder.

När du kontaktar en av våra distributörer för att köpa gas får du ett kundnummer, om du inte redan har ett. Sedan köper du gasen och betalar kontant och hyr gasflaskan i ett antal dagar. När flaskan är tom lämnar du bara tillbaka den till AGA-distributören.

Sedan får du en faktura med posten där du debiteras för det antal dagar som du hyrde flaskan.

Om du vill att distributören ska leverera gasflaskan och hämta den när den är tom, kan du ringa distributören och beställa gasen. I så fall kommer vi att be dig betala leveranskostnaden.

 

Helium till ballonger - Inandning av helium kan vara dödligt

Vid högtider köper många helium för att fylla ballonger till festen. Helium är varken giftigt eller brandfarligt och fungerar fint till festen om man hanterar den på rätt sätt.


Tyvärr är det många som tycker det är intressant och roligt att andas in helium för att få till den så kallade ”Kalle-Anka-rösten”. Det visas på TV och i radio som skämtsamt och ofarligt och man tänker inte på att det kan vara förenat med livsfara. När vi andas in helium trängs syret i kroppen undan och det finns stor risk för kvävning. Det finns även rapporter om skadade lungor, s k lungemboli, orsakat av för högt tryck då man andats in helium direkt från gasflaskan.

Det är mycket viktigt att vi hjälps åt att informera kunder som köper ballonghelium om dessa risker.

Använd gärna helium vid festliga tillfällen men endast till ballonger och aldrig för att få "Kalle Anka-röst".

balloons