transparant gif
popup arrow pop connector1 pop connector2 pop connector3

AGA Gas AB
Agavägen 54
181 39 Lidingö
Sverige

Tel. +46 8 706 95 00
Fax
E-mail: info@se.aga.com
Normal text  Större text  Extra stor text

AGA inviger ny gasstation i Älvsjö

Den 17 december kl 14.30 är det officiell invigning av en ny station för fordonsgas i Älvsjö, som kommer att lätta på trycket vid övriga gasstationer i Stockholmsområdet.
  • Den nya tankstationen i Älvsjö kommer att ge stockholmarna en större och säkrare tillgång på fordonsgas, säger Jan Bäckvall, vd på AGA Gas AB. Vi är mycket glada över att äntligen få inviga den.

Förutom Jan Bäckvall finns även Per Ankersjö (C), miljöborgarråd i Stockholms stad och Fredrik Törnqvist, marknadschef IDS på plats för att inviga tankstationen.

Den rekordsnabba ökningen av antalet gasbilar de senaste åren har medfört att förbrukningen av biogas i Stockholmsregionen ökat med 50 procent varje år. Det senaste året har den mer än fördubblats och ligger nu på 15 miljoner kubikmeter/år.


Stockholms län står för 70 procent av de totala leveranserna av fordonsgas, tillsammans med Skåne och Västra Götaland. Efterfrågan här har varit större än tillgången.

Den nya tankstationen kommer initialt ta emot sop- och distributionsbilar och därmed avlasta de övriga 12 fordonsgasstationerna i Stockholmsområdet som AGA levererar till. Innan det finns flytande biogas att tillgå försörjs tankstationen med flytande naturgas. I full drift kommer stationen ha en kapacitet på 6 miljoner Nm³/år.

Gasstationen ingår i CleanTruck-projektet, som drivs av Stockholms stad tillsammans med IDS och AGA Gas AB.